Tjänster

Produktion

Jag kan hjälpa dig med hela ditt bokprojekt. I projektledningen ingår att anlita redaktör, formgivare, korrekturläsare och tryckeri, samt hålla ihop projektet så att det följer lagd tidplan. Kort sagt, jag producerar din bok från ax till limpa.

Textredigering och språkgranskning

Jag hjälper till med både stort och smått inom facktexter och skönlitterära manus. Jag bollar med författaren om språkliga frågor, struktur, kapitelindelning och andra tips och råd, med stor hänsyn till och respekt för författarens ton och intention.

En översatt text behöver alltid granskas mot originalet. Jag arbetar med texter översatta från och till engelska, hjälper till att upptäcka svengelska, uppmärksammar om översättaren glömt ett stycke och kollar stavning och meningsbyggnad och ser till att översättningen flyter och är konsekvent.

 

Korrekturläsning

En ren stavnings-, konsekvens- och typografigenomgång för att rensa bort stavningsmissar, dubbla mellanslag, onödig kommatering, en gemen där det ska vara versal eller olika typsnitt och teckenstorlekar. Jag hjälper till att få texten enhetlig och korrekt.

 

Lektörsomdöme

Jag åtar mig lektörsuppdrag från både förlag och privatpersoner.

Behöver du som privatperson någon som vet vad förlagen letar efter så kan jag hjälpa dig. Jag bedömer manusets styrka, marknadsmässighet, struktur och språk, och ger förslag på vad du behöver jobba med. Som en utökad tjänst kan jag erbjuda att utifrån önskemål även göra redigeringsanteckningar som tydliggör mitt omdöme.

Från förlag tar jag uppdrag i form av enskilda omdömen där jag ger min syn på om manuset är passande för utgivning eller inte. Jag kan även hjälpa till med större uppdrag som till exempel att läsa inkomna spontanmanus.

 

Copy Writing / Textproduktion

Jag skriver webbtexter, företagspresentationer, baksidestexter och författarporträtt, annons- och katalogtexter, designar och skriver julkort, inbjudningar och pressreleaser.

 

Översättning

Jag översätter till och främst från engelska. Alla typer av texter från korta webbpublikationer till en hel bok.